Rólam mondták

Győry Attila

Győry Attila

"Hogyan is tudnám Zitát legjobban jellemezni? Egy emberről, akit jól ismerek, ha rá gondolok, mindig bevillan egy kép. Zitáról egy tájkép, a szavannák messzi belátható tág tere, szikrázó kék égboltja, zöldellő facsoportjai, a nagy esőzések után kivirágzó vidéke, szélfútta csillogó tavak madárrajokkal, gazellák, zebrák csapatai. A tájat egy út szeli keresztül, ami kanyarogva vezet át a messzi hegyekig. Miért ez a kép? Tágas tér. Zitának éltető eleme a szabadság, nyitott és átlátható. Azt teszi, amit szeret, amit szeret, abban hisz, amiben hisz, azért él. Szél. Néha viharos. Frissességet hoz, feszíti a vitorlákat, olykor fákat dönt. Ő már csak ilyen. Ezzel együtt szerethető :) Fontos az út, ami a cél felé visz. Zitának vannak céljai és biztos vagyok benne, hogy jó úton halad. Az eső. Éltető vizet hoz a földnek. Zitában élet van, energia és ez másokra is jó hatással van.

Zitának van egy tulajdonsága, ami az első találkozásunkkor (egy állásinterjún) rögtön átjött: a természetessége. Mindig önmagát adja, ha jó napja van, ha rossz. Nincs manír, nincs betanult szerep, színielőadás. Őszinte. Mi az amit egy baráttól elvársz? Hogy mindig „kellemes” legyen, vagy figyelmesen meghallgasson és elmondja, amit gondol, azt is, amit nem szeretnél hallani? Azt gondolom, egy jó baráttól az utóbbit. Hippokratész mondta: „Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” Zita ismeri ezt az igazságot. Jól hallgat. Nem csak a fülével. És elmondja Neked, amit gondol, amit érez. Kimondja az igazságot, ami ahhoz kell, hogy elindulj. Önmagad megismerése, és talán éppen a gyógyulás útján. Ilyennek ismerem őt."
Tengerdi Dóra

Tengerdi Dóra

Zita maga a Nap, az Inspiráció, az Energia. Egy jelenség. Egy jelenség, aki látja az embereket kívül-belül. Zita az évek során tudásával, élettapasztalatával, tanácsaival, kedvességével hozzájárult mindahhoz, aki most vagyok. :)

De kezdeném az elejéről: gyakornokként dolgoztam a csapatában 2014-ben. Mindig érezte, hogy kit, hogyan érdemes motiválni, mentorálni. Nem volt egyszerű dolga, hiszen – természetesen – mindnyájan különbözőek voltunk, azonban egyáltalán nem okozott neki gondot, hogy csapattá formáljon minket - így aztán nekünk sem okozott gondot a csapatmunka. Sőt! Zita által segítettük és motiváltuk egymást, kis családdá alakultunk.

Pár évvel később úgy alakult, hogy segítségre, tanácsokra volt szükségem, az utamat kerestem. Zita egy számomra teljesen új életszemléletet adott át, kíváncsivá váltam magammal szemben, elkezdtem megismerni önmagam, illetve ami a legfontosabb, ráléptem önmagam elfogadásának útjára.

Köszönöm Zita, hogy rátereltél erre az útra.
Juhász Judit

Juhász Judit

„Zita... Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám, Ő egy szivárvány. Vagy a Nap. De mindenképpen valamilyen égi jelenség, ami utat mutat nekünk a sötétben. Mindig figyel, mindig van véleménye, mindig van tanácsa, személyes tapasztalata. Maga a hitelesség. Egy korábbi életszakaszomból ismertem Őt, és mikor úgy éreztem, professzionális támogatásra van szükségem, azonnal tudtam kihez forduljak.

Először „csak” karriertanácsokért mentem hozzá, hiszen szakmai hozzáértése vitathatatlan, aztán valami sokkal többet kaptam, egy új életszemléletet és a legnagyobb ajándékot, hogy sokkal közelebb vagyok önmagamhoz. Azt gondolom, mindenkinek, aki úton van jár egy ”Zita”, hogy teljesebb életet élhessen. Hálás vagyok, hogy én már rátaláltam.

Ezúton is köszönöm, hogy velem vagy.”
Kummer Ágnes

Kummer Ágnes

Biztosan te is érezted már úgy, hogy innen menned kell, de azt nem, hova tart utad. Persze vannak érzéseid és gondolataid is, alapanyagaid vannak, de nem tudod eldönteni, hogy ebből milyen fogás lenne a legfinomabb. Szükséged van egy mesterszakácsra, aki odafigyelése és szakértelme révén meglátja, hogy mi hiányzik az összetevőid közül, majd segít megtalálni egy rejtett fiókod legmélyén a hiányzó alkotót. Közben arra is ügyel, nehogy valamiből túl sokat vagy túl keveset használj és elrontsd ételed. Fontos, hogy jobb szakács te szeretnél lenni, így neked kell csinálnod mindent, ő csak segít, éppen olyan mértékben amennyire szükséged van rá. A közös főzés eredményeként pedig elkészül a kedvenc ételed és már csak rajtad áll, hogyan fogsz neki. Én még éppen csak elkezdtem megízlelni, de azt már tudom, hogy nagyon finomat főztunk, és ezt köszönöm neked, Zita!
Deák Ferenc István

Deák Ferenc István

"Nem sok olyan ember van az életemben akitől többet kaptam, tanultam mint Zitától. Sokszor még saját magamnál is jobban ismer és lát engem és egészen biztos vagyok benne, hogy ezzel az Istentől kapott talentumával (hogy kegyetlenül érzi az embereket) nem csak nekem tudott segíteni, hanem lehet, hogy neked is tud majd. Nem csak azért ajánlom őt mert szeretem és 12 éve az egyik legjobb barátom, de a hiperracionális agyammal is meg vagyok győzödve róla, hogy ha a lelked dolgairól beszélgetnél valakivel, akkor ő fog tudni neked adni."
Pálmai Viktor

Pálmai Viktor

"A 2017-es év során elhatároztam, hogy szeretnék kimozdulni arról az üzleti holtpontról, ahová jutottam. Ez nem sikertelenséget jelentett, hanem egyfajta "libikókát". Többször is elrugaszkodtam, hogy egy magasabb szakmai (és ezzel együtt egzisztenciális) szinte jussak, de mindig visszaestem oda, ahonnan indultam. Azelőtt csak akkor fordultam coach-hoz, amikor mélyponton voltam és onnan kellett kirángatni. Eldöntöttem, hogy kipróbálom, milyen a coaching akkor, amikor nem magam alatt vagyok. Zitával 2017 augusztusában hozott össze a véletlen, egy céges HR felmérés keretében. Elsőre is szimpatikus, pozitív kisugárzású egyéniség. Rövid hezitálás és egy ismerkedő beszélgetés után eldöntöttem, hogy megkérem, foglalkozzon velem.

Nem bántam meg! 50 évesen, sok-sok év üzletkötői és vezetői tapsztalattal a hátam mögött, olyan dolgokat mutatott meg saját magamban, amelyek eddig is bennem voltak, de kellő önfegyelemmel elnyomtam, vagy tudomásul sem vettem azokat. Márpedig, ha az ember "saját maga ellen" is dolgozik, az rettentő sok energiát visz el az életéből... Szóval, elmondhatom, hogy elindított bennem egy olyan folyamatot, hogy energiámat és képességeimet a saját boldogságom és sikerességem elérésének szolgálatába tudjam állítani. Ez az az első 4 hónap eredménye. Hogy, hol lesz a vége, nem tudom...

Zitát őszintén tudom ajánlani mindenkinek, aki nem arra kíváncsi, hogy hogyan tudja még nagyobb hatékonysággal kizsákmányolni saját magát (hogy utána még jobban kiégjen), hanem inkább azoknak, akik arra törekszenek, hogy hogyan tudják életükben, munkájukban azt az egyensúlyt megteremteni, amit Boldogságnak hívnak!"
Kozma Balázs

Kozma Balázs

"Megszoktam, hogy a coachok értenek az emberekhez, Zita azonban érez az ember nyelvén. Introvertált ember lévén számomra szokatlan volt, hogy a közös munka során rendkívül mély szakmai és emberi kapcsolódás alakult ki nagyon rövid idő alatt. Zita mosolya és közvetlensége mögött szinte süt az a rengeteg év szakmai tapasztalat és emberismeret, amellyel rendkívül precízen operált a mentorálás során. Heti találkozóinkon Zita rendkívül érzékenyen, egyszersmind nagyon direkt módon vezetett rá a munka során megélt elakadásaimra: úgy éreztem, nem tűri a mellébeszélést, és minden erejével azon van, hogy láthassam, hol vannak azon emberi korlátaim, amelyeket sokszor magamnak sem merek beismerni. Kinek ajánlom Zitát? Csak azoknak, akik fejlődni szeretnének, azonban ennek során belátják, hogy a külső fejlődés mindig a belső határok átlépésével kezdődik, és ezért cserébe hajlandóak a külső kihívások mellett saját magukkal is szembenézni."
Kaszás Zsófia

Kaszás Zsófia

"Zita nem fogja megmondani neked, hogy milyen munkát kellene végezned. Zita megismer, megért, és kézenfog. Segít magadhoz hűnek maradnod. Teszi mindezt olyan könnyedséggel, természetességgel és szakértelemmel, hogy csak utólag jössz rá, hogy mi is történt akkor abban az egy órában, amikor beszélgettél vele."
Hevér Tamás

Hevér Tamás

"2016 őszén jutottam el karrier utamban arra a pontra, amikor multinacionális vállalatoknál vezetőként eltöltött 12 év után úgy éreztem, kissé kiégtem, és talán eljött az ideje egy fordulatnak, új lendület, motiváció gyűjtésének. Ekkor volt szerencsém Zitát megismerni, épp egy olyan időszakban, amikor eddigi pályafutásom során a legnagyobb szükségem volt arra, hogy valaki, – akiben maximálisan megbízhatok, mind emberileg, mind szakmailag – „megfogja a kezem” és rávezessen engem az utamra, megmutassa, mire vagyok képes, lecsillapítsa a bennem tomboló vihart. Ehhez első körben önmagamat kell megismerjem, önmagamhoz kell hűséges legyek.

Zita megdöbbentő szenvedéllyel fogott velem a közös munkába, azt gyakorlatilag közös missziónkként kezelve. Addigi kiemelkedő szakmai tapasztalatainak, és azáltal kialakult, elmélyült emberismeretének köszönhetően már az első beszélgetés alkalmával azt éreztem belém lát, képes volt igen hamar, klisék helyett személyre szabott tanácsokkal ellátni. Nem kérdés, hogy mindenki csak magán képes segíteni, de fel lehet gyorsítani a folyamatot, és Zita ezt el is érte. Mint, ahogy azt is, hogy felismerjem, a valódi mérce, hogy önmagam legyek, és normális az is, ha néha nem találom a helyemet életem egy területén. Hatalmas lépés volt számomra, hogy az addigi mindennapos rohanás közepette képes volt valaki megállítani egy perce, és segített meghallani mi az, ami engem valójában hív. Hiszen a lehetőség először bennünk születik meg, egy olyan további úton történő elindulás felé, ami minden szempontból ideális.

Beszélgetéseink során megtanultam örülni annak, amim van, hálásnak lenni azért, ahol tartok, nem pedig a hiányra figyelni, görcs és akarás nélkül bízni a haladásban, és az élet megadja azt, ami jár. Megtanultam azt is, kinek, mikor adjak magamból. Zita gondolatai, melyeket immáron a gyakorlatban hasznosítok, leírhatatlanul sokat segítettek abban, hogy bizalommal legyek a jövőmet illetően, és megnyugvással, hittel töltenek el a mindennapokban, hozzájárulnak, hogy én magam is adhassak a körülöttem lévőknek, ami az eddigieknél is jobb vezetővé, emberré tesz."
Hegyi Kitti

Hegyi Kitti

"Évek óta kerestem valamit, valahol. Emberekkel foglalkozom, vállalkozó vagyok, és rengeteg lehetőségem adódott mindig is tanácsot, véleményt kikérni; de tipikusan azok közé tartozom, akik megérzés alapján választanak. Zitát választottam (évekig kerestem), aki hónapok alatt ébresztette fel bennem a magam iránti kíváncsiságom, a keresésem önmagam felé irányította, és hatalmas változásokat eszközölt az életemben. A munkámban, a magánéletemben olyan új utakat fedeztem fel, ami új irányokba sodort, amit előtte el sem tudtam képzelni. A Zitával való folyamatos munka eredménye az, ahol most tartok, és a munka önmagamon. A türelem, a kellemes nyugalom, az odafigyelés és a célzott feladatok, vezetés, építő gondolatok, amiket kaptam Tőled mindig a legjobb pillanatokban! Immár lassan 2 év után kedves Zita, szeretném megköszönni a csodálatos mosolyoddal körülvéve a rengeteg belém fektetett energiád! Az eredmény: a saját életem képes vagyok vezetni, új utakat és még nagyobbakat tervezni; fantasztikus új kapcsolatokra tettem szert ez idő alatt, amik előrébb vittek; új értelmet nyert számomra a hatékonyság, a fókuszom a megfelelő helyre került és most érzem azt, hogy egy rakéta üzemmódba érkeztem! :)"
Sebestyén András

Sebestyén András

"Amikor gyerek voltam, sok időt töltöttem nagyapámmal a szőlőföldeken. A szüretet nagyon szerettem, hisz összejött a széles család. Sokat nevettünk, szőlőt tapostunk, mustot ittunk. Én gyerekként főként a diófán és alatta mászkáltam, kerestem az őszi időben nedvesre ázott csonthéjas gyümölcsöt. A szüret számomra mindig igazi ünnep volt. A szüretet megelőzte számos munka, amelynek eredménye volt az ÜNNEP. Ilyen volt a metszés. Nem igazán láttam értelmét annak, hogy valamit levágunk a szárról, ami gyümölcsöt hozna, ezt szóvá is tettem, majd nagyapám a következőt felelte: "Ha nem metszed a szőlőt, akkor túlburjánzik, és a tápanyag nem koncentrálódik. Így bár termésed mindig lesz, de soha nem hozod ki belőle azt a mennyiséget és minőséget, amit magában rejt. Ha túlmetszed a szőlőt, akkor bár hirtelen nagy termést hoz, de előfordulhat, hogy ‘megszakítod’ a növényt és az, egy jó hozam után elgyengül. Így megint nem éred el a kívánt eredményt."

A megfelelő szőlőhozamhoz a megfelelő metszési technológia kell. Szabályok, jó rutinok és ha következetesek vagyunk, akkor a növény kiteljesedik. Ma már látom, nincs ez másképp egy szervezetben sem. A növekedés és kiteljesedés egyik gátja volt esetünkben a szabályok és jó rutinok nem tudatos alkalmazása. Zitának köszönhetően ráláttunk a téves működésünkre, amelyek sarokpontjai az alábbiak voltak:

- Vezetői túlterheltség
- Kusza feladatok és felelősségi körök
- A szervezetben dolgozók pozíciójának homályos ismerete (dokumentálás hiánya)

Zita magabiztosan és támogatóan vezetett minket, hogy rálássunk ezekre a gyengeségekre. Ezt követően szemléletet és eszközöket adott a kezünkbe workshopok, személyes konzultációk, HR rendszerek és a szinte hihetetlen tulajdonosi hozzáállása által, hogy vele közösen egy magasabb szintű működés köszöntsön a GRANTIS életébe. Ma egy szervezettebb, szabályokon alapuló vállalatban építkezünk a kollégáinkkal. Vállalatunk eredményessége megnőtt és nagyobb lelkesedés költözött az irodánkba. Zita segítségével sikerült újraálmodnunk magunkat."
Kun Gyula

Kun Gyula

"Zitával már az első találkozás alkalmával közelebb kerültem ahhoz, milyen kommunikációs tanfolyamot szeretnék szervezni a csapatomnak. A találkozásunk előtt is volt egy jól kiforrott elgondolásom, utána pedig teljesen biztossá vált milyen irányba is menjünk tovább. Mint ahogy az is biztossá vált, hogy Zitával együt szeretnék együtt dolgozni ebben. Hamar ráérzett arra, mi lenne a leghasznosabb tematika a csapat számára, és ezt mindvégig szem előtt tartotta a későbbiekben is. Megfogott lelkesedése, valamint az, hogy sablonok helyett az egyedi, testre szabott megoldást kínálja. Személyiségével, lendületességével és közvetlenségével a tréningen résztvevőket is hamar megnyerte, játékos feladatokon keresztül vált maradandóvá a lényegi információ úgy, hogy figyelmük mindvégig a témán tudott maradni. Valódi együttműködés, testreszabottság - ajánlom a Vele való közös munkát."
Boda Eszter

Boda Eszter

"Zita egyike azon vezetőknek, aki inspiráló mentorként is támogatja a csapatát. Örömmel tölt el, hogy négy évig együtt dolgozhattam Zitával a Trenkwalder-nél. Magasabb szintre emelte, és folyamatosan fejlesztette a munkaerő-közvetítési folyamatokat. Számos újítást vezetett be, remek csapatot és munkahelyi környezetet teremtett. Bármennyire is elfoglalt volt, minden esetben számíthattunk kedves, motiváló szavaira. Szakmai és személyes oldalon egyaránt nagyon sokat köszönhetek Zitának! Hozzá hasonló kollégát, vezetőt kívánok mindenkinek."
Janositz Balázs

Janositz Balázs

"Zita nagyon speciális helyzetben segített nekünk fejvadászként: olyan embert kerestünk, aki alapvetően specialista, de képes lehet arra, hogy egy frissen alakuló új szervezeti egységben kialakítsa a folyamatokat és megtegye a szervezet építésével kapcsolatos "első kapavágásokat". Amellett, hogy megtaláltuk az alkalmas embert, Zita végig úgy dolgozott velem, mintha a saját kollégáját kereste volna a DHL-hez, mindezt gördülékennyé téve a Tőle jól ismert jókedvvel és sok mosollyal..."

 

Minden Jog Fenntartva - 2017 - Polgár Zita