2016 - Az önlegyőzés éve

IMG_5191.jpg

A nap, amikortól egyre hosszabbak lesznek a nappalok, tovább látjuk a fényt.

Elgondolkodtam hát mit jelent számomra ez az év.

2016 számomra az önlegyőzééve.

Merni megtenni mindazt, amirőúgy érzem: ez Zita. Idén különösen sokszor tűnt számomra úgy, hogy azt teszem, ami többeknek nem tetszik, mint akiknek igen. Hogy többen voltak az értetlenek, mint az értők. Kaptam címkéket is: naiv, álmodozó, vakmerő, nem racionális, túl nyitott, bátor, megosztó, optimista, határozott, nincs veszélyérzete Hosszú időát védeni vagy cáfolni akartam ezeket. Aztán rájöttem, hogy a címkék nem rólam szólnak, hanem azokról, akik mondják. Ugyanis mindenki annak lát egy embert, aminek őt látni akarja. És itt pont van, nem vessző.

Tapasztalni jöttem ide, és nem "meglenni valahogy", előre eldöntve magamról milyen vagyok. Lettem és vagyok, hogy hallgassak a belső hangra, tegyem a dolgomat, amiben én köszönök vissza, ami nekem jó. Nem kívülről várni, hogy valaki megmondja, megerősítse, visszaigazolja a döntéseimet. Hiszen, ki tudhatná nálam jobban melyek azok a választásaim, amelyek békét hoznak az életembe? Ki tudná megmondani pontosan, hogyan érem el azt a lelki nyugalmat, amely képessé tesz arra, hogy minden egyes nap használjam az erőt, amit a Jóisten adott? Csak én.

Teszem hát, amit jónak érzek, és amit teszek, azt mutatja, hol tartok. Ha nem értenek vele egyet, nem baj. Ha támogatnak benne, szívbőörülök a hasonlóságnak. Csak így maradhatok meg ugyanis a tiszta szeretetben, mert már nem másoktól várom, hogy megadják nekem azt, amit én nem adok meg magamnak. Így tudok másokra szívvel figyelni, és adni amim van. Rájöttem, hogy akkor tudlak Téged és másokat a legjobban szeretni, ha magam iránt szeretetben vagyok. Elvárások nélkül. És hálás vagyok mindenért, különösen az emberekért, akik körülvesznek szeretettel. 

Megéltem az önlegyőzéévét, hogy tovább tapasztalhassam mindazt, amit meg kell tapasztalnom. Legyen az a sötétségem, vagy a fényességem. Jöjjön, engedem. Kívánom Nektek is ugyanezt. Önmagatok megélését, félelmeitek legyőzéséés tiszta szeretetkapcsolatokat. Olyan ünnepi készülődést, amelynek a középpontjában Ti és a szeretteitek vannak. Legyen áldás mindnyájunkon az idei év utolsó 10 napján. 

Minden Jog Fenntartva - 2017 - Polgár Zita